Relatie coaching

Relatie coaching

Wat onwennig is het vaak die ‘relatietherapie’.  

Je wordt verliefd, smoorverliefd. Vaak op iets specifieks, iets specifieks in de ander wat alles in hem of haar zo intens aantrekkelijk maakt. 

Je lichaam reageert, je ogen staan anders, kriebels in je buik en een glimlach om je mond. Je gedachten zijn bij hem, je lijf verlangt naar hem. Je wil bij hem zijn. Alles in je systeem weet dat het klopt. Het voelt anders. Je wil dit, je wil hem! 

Dit is (helaas) niet de fase waarin ik stellen in mijn praktijk krijg. Wanneer we na de fijne fase van aantrekking, de onzekerheidsfase hebben overleeft dan gaat het pas ‘echt’ beginnen. We worden getriggerd door het gedrag van onze partners. Hij zegt iets, doet iets, of doet of zegt juist iets niet. En dat raakt ons. Vaak willen we dan van alles aan de ander veranderen, want als hij of zij nou dit of dat anders zou doen dan zou alles vast een stuk beter gaan. We maken de ander verantwoordelijk. Precies zoals we dat ook deden in de beginfase. 

Interessant om te merken dat hetgeen waar wij in de beginfase smoorverliefd op werden op den duur hetgeen is wat zorgt voor triggers, frustratie, miscommunicatie, onbegrip en onrust wat op zijn beurt weer kan leiden tot ruzie, irritatie of een relatiebreuk. 

 

Rete interessant… 

Want die grote trigger van de ander zegt alles over jezelf. Hoe bijzonder is het dat wij aangetrokken worden tot diegene die ons het meest te leren heeft. Hij laat iets zien waarin wij zelf klaar zijn om te groeien. Iets wat je vaak mist in jezelf. Maar wanneer we deze boodschap niet begrijpen, wanneer we niet in staat zijn zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor onze triggers, wanneer we naar een ander blijven wijzen, zullen deze prachtige signalen ons tegen gaan staan en ons uiteindelijk verder uit elkaar drijven. Weg van de ander, weg van onszelf. 

Pas wanneer we zelf opstaan en onderzoeken wat er achter onze trigger zitten, onze emoties en overtuigingen gaan onderzoeken dan komen we bij de kern. Dat laat je partner je zien wat jij in jezelf nog los mag laten.  

Dan geniet je samen van de fijne momenten en leef je in dankbaarheid en liefde wanneer het even niet zo lekker gaat. Want dat zijn de momenten van leer, dat zijn de momenten dat we mogen groeien. Dat zijn de momenten dat we mogen helen en ons uiteindelijk meer en meer te kunnen verbinden met onszelf, en met elkaar. 

Het proces is prachtig, maar vaak zijn we er ons niet van bewust. 

Ik kan jullie er bij helpen om weer de dans van liefde in jullie relatie te vinden. Elkaar liefdestaal te leren kennen, je eigen blokkades op te ruimen en weer vooruit te kunnen gaan. Want wat is er nou prachtiger dan de liefde…